Lietuvą pasiekia Vakarų pasaulio mada darbe užkandžiauti ne bandelėmis ar sumuštiniais, o specialiai sukurtais riešutų, sėklų ir džiovintų vaisių rinkiniais, mat jie papildo energijos atsargas, bet neapsunkina organizmo.
Pasak specialistų, šie vis labiau populiarėjantys užkandžiai tampa alternatyva energetiniams gėrimams, šokoladui, o kartais ir sotiems pietums, po kurių dažnam sunku grįžti prie įprasto darbo ritmo, ypač jei tenka valandų valandas sėdėti prie kompiuterio.
„Arimex“ rinkodaros vadovė Jurga Sakalauskaitė mano, kad viena iš šių prekių populiarumo priežasčių – didėjantis lietuvių susidomėjimas sveika gyvensena ir mityba. „Pastebėjome, kad pastaraisiais metais sveikai mitybai vartotojai skiria vis didesnį dėmesį. Kita vertus, jie tampa reiklesni – norima ne tik skanių, bet ir sveikų, mažiau kaloringų, tačiau daugiau energijos suteikiančių maisto produktų“, – LŽ sakė ji.
http://lzinios.lt/lzinios/Ekonomika/nauja-mada-darbe-uzkasti-riesutu/175603